Tuesday, December 29, 2009

ketiKa cinta berTasbih..best ke??


Salam semua…

“Di matanya, Kota Alexandria sore itu tampak begitu memesona. Cahaya mataharinya yang kuning
keemasan seolah menyepuh atap-atap rumah, gedung-gedung, menara-menara, dan kendaraan-
kendaraan yang lalu lalang di jalan. Semburatcahaya kuning yang terpantul dari riak gelombang di
pantai menciptakan aura ketenangan dan kedamaian”

wah….ni la sebahagian daribada petikan novel terlaris ayat2 cinta…heheh…cerita ni mungkin dah lama keluar..tapi tak kesah la ak nak buat entry pasal ni pon…huhuhu…ni bukan nak jual novel ke,ape ke…tapi just nak cerita pengalaman tgk citer ni…sebnarnya sy sendiri tak habis g baca novel ni…tapi movie dah tgk dah…so pada pandangan sy, citer dia memang layan giler arh….cita ni menyebabkan sy tido pkul 4 pagi…hehehe…kalau tgk sowang2 agak felling habis…sedih pon ade…cita ni dah lama kot… ada org cakap, cita ni best lagi pada ayat2 cinta…tapi ada cakap sebaliknya…. Tapi sy xtgk pon lagi cita ayat2 cinta…best ke???? Tak sabar nak tgk sambungan citer ni….rugi la kalau sapa tak tgk lagi..heheh..

p/s: teringin sangat nak belajar dkt cairo..heheheh

hadiah utk kwan2 bloggers, [download novel ketika cinta bertasbih]..last date 31/12/09…

ni pula lagu tema filem tu, meamagn layan la…

nak upload movie, tapi agak berat la…pandai2 la korang cari yew…
bye…

Ketika Cinta Bertasbih
by Melly Goeslow Ft.Amee

Bertuturlah cinta mengucap satu nama
Seindah goresan sabda-Mu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih mengutus hati ini
Ku sandarkan hidup dan matiku pada-Mu
[*]
Bisikkan doaku dalam butiran tasbih
Ku panjatkan pintaku pada Maha Cinta
Sudah diubun-ubun cinta mengusik rasa
Tak bisa ku paksa walau hatiku menjerit
[**]
Ketika cinta bertasbih nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta

Back to [*][**]

Cinta
Back to [**]

Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud syukur pada-Mu atas segala cinta
Ketika cinta bertasbih

10 comments:

intan.dayana said...

akak xberkesempatan lg bace nOvel Or tgk muvie dea.sObsOb..tp lagu dea mmg best gile lah!!!

ChePah said...

to me, AAC lg best dr KCB ni kot.
hehe :)

nana said...

novel die best jugak..
tp movie x tgk lg...

NUNU EERA said...

novel die da abes bca..bez..
cma movie die bru tgk episod 1..yg 2nd blm lgi..

nabil said...

to intan.dayana-->lor...so download la novel dia...heheh..tapi citer dia best o0o...

to ChePah--> o00o ye ke...AAc xpenah tgk lagi... :)

to nana--> rasanya kalau novel dah best, movie mesti lagi best kot...heheh..tapi depend jugak.. :)

to NUNU EERA--> epesode 2 tak kuaq lagi kan???

riBEna said...

bena ske dga lagu ni
heee~
tp cte die x tgk ag n xbace pon ag
hhuhuhuh~

Ery Farieha said...

tak penah tgk jgk lg. tp mcm tingin nak tgk. ala2 ayat2 cinta. syahdu tgk. hehh~

Ummu Solehah Muhammad said...

untuk dapatkan dvd original kcb boleh refer blog http://solehah2u.blogspot.com/

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ said...

best la citer ni..
suke plakon yg pgg watak azam tuh..
huhu..
best2..

btw..sudi2 la folow blog sy ae..
tq!..
nice blog bro!..

http://owlkieranaa.blogspot.com/

loVe puRpLe said...

best2 n hafalan shalat delisa olo best..
http://firasayangdia.blogspot.com/2012/02/best-movie-hafalan-shalat-delisa.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...