Monday, January 18, 2010

trIp to SingapORE [part 1]












salam...
Alhamdulillah kami semua dapat sampai dan balik ke tempat yang dituju..
tempay yang dituju adalah Singapore..entry kali ni nak citer pengalaman ke negara jiran bersama rakan2 ku...

ok..kali start berkumpul pukul 6.30pagi hari sabtu..sy antara org yang lambat sampai kat bas..ingatkn dah lambat..tapi ada lagi 2 org junior yang lagi lambat..tension kami semua..tunggu diorang je dah 20min melayang..so,dari 6.30,kami bertolak pukul 7.15..dalam 45 min perjalanan, kami berhenti di rnr ape ntah..xingat plak..huhuh..time tu sempat gak g cari air mineral sebotol kat stesen mminyak...pastu perjalanan diteruskan..sampai je di imegresen malaysia, sy kena make sure semua org beratur mengikut urutan..sbbnye kami ni buat passport group..kebetulan, sy plak jadi ketua..pastu g imegresen singapore yang agak straight..procedure yang sama juga...

sampai je kat singapore, first place pergi japan and chinese park..kat situ sesuai utk amik gambar..ok jugak la tempat dia...next kami g china town...haaa...kat sini tempat unutk membeli survenior...macam2 ada....harga t-shit serendah 4 dollar to 20 dollar sehelai..kualiti base on harga dia...k..itu je utk kali ni...

to be continue.....

15 comments:

mas elyza said...

rnr gelang patah,cikgu ckp 'strict' bkn straight =p
weh,gambaq hg ngan syam ada kt aku,nk x?

nabil said...

to mas elyza--> haa...betul2..rnr gelang patah..xingat la..heheh...ow ye ke..asal bunyi sama dah ok la tue..heheh...nak la..esok bawa dlm pen drive..

pudding pie said...

bestnyer..
lama tak gi singapore

nur hidayah isa said...

1st time tgk gmba nabil yg besar. b4 ni gmba kcik2 jek..hehe.

mie said...

chinatown singapore???
dh penah sampai tp sempat nak beli apa2....
hehheheee

Useriez said...

uit aku x dan nk p singapore lg.. duk tengok singapore kot danga bay ja.. haha..

nabil said...

to pudding pie--> dah banyak kali ke pergi???hehehe...

to nur hidayah isa-->hahaha...xle tunjuk sgt..jarang2 sekalai xpe la..huhuh...

nabil said...

to mie--> rugi kalau xsempat beli..hihihihi

to Useriez--> hahahah..xkan tgk saja kot..huuhu..p la sekalli...

elyana said...

wahhh seronoknye! nak ikottt! hak3x~

nabil said...

to elyana--> dah balik la...nak ikut apa..huhuh

Anonymous said...

~salam~
...weh...biasanya kalau orang g trip..tak kesah r g mana..singapore ke UK ke...diorag akan tangkap gambar pemandangan kt sana..tempat2 menarik yg unique..pastu share ngan membe2 yg blum g lagi..baru membe2 rasa best...ni hang g sana amik gambar hang ja..kt malaysia pon bleh...wakakaka...

~peace~

nabil said...

to Anonymous yang xdak nama--> relax ar dulu..ni baru part 1..baca la entry dulu..pasrt 1 meliputi 2 tempat ni jew..aduh..tau la xcited pon..relax ar..k

Ery Farieha said...

ade ape kt spore? cehh :P

cik peah said...

huhu.. manusia tanpa nama (anonymous) awak jeles la tu..

nabil said...

to Ery Farieha--> ada apa?antaranya seperti ditulis di entry di atas..tunggu pasrt 2 MENYUSUL..

to cik peah--> bukan jeles..xsabar je..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...