Friday, September 24, 2010

[Review]: New Toyota Altis 2010

sekali tengok macam civic pon ada..
Salam dan selamat sejahtera buat semua sahabat bloggers, followers dan sahabat alam maya yang masih setia berkunjung ke blog ini..Insyallah saya akan cuba untuk memberi info2 terbaru dan juga lama mengenai apa saja yang saya dapat kongsikan untuk anda semua..

Semalam saya dah post tentang camera terbaru keluaran Nikon yang tak masuk lagi pasaran Malaysia..Rasanya dalam tahun ni Nikon D7000 mungkin akan menjejak kakinya ke Malaysia..Kepada penggemar2 gadget, nantikan kemunculanya ok..:)


ok..Semalam pasal gadget..Hari ni pasal automotif plak..Kereta ape yang nak dirivewkan hari ni? Bukan proton waja lancer lagi.Tapi adalah kereta Toyota Corolla Altis..Dikhabarkan, toyota Malaysia akan melancarkan kereta terbaru Altis pada hari ini 23.9.10 secara rasmi.

Apa yang terbaru pada kereta Altis 2010 ni adalah pertama mestilah dari segi reka bentuk..Lampu depan dan belakang telah ditukar kepada seakan-akan kereta Toyota Camry.PAstu gril yang dekat depan tu pon dtukar..Kalau tak salah, ada 3 jenis grill kali ni base on jenis kereta..ALtis 2010 ni dikeluarkan dengan kapasiti engin 1.6, 1.8E, 1.8G dan 2.0.Panel bagi setiap jenis kapasiti engin adalah berrbeza yew..Kalau kereta tu mahal, dalaman dia lagi nampak mewah.

Perubahan lagi dilakukan pihak toyota adalah mengenai dashboard. Storage yang biasa seperti dulu kini diubah suai kepada 2 storage.Kalau sape pernah naik innove, ha, cmtu la..Pastu kebanyakkan panel dalaman dia adalah secara elektronik dan automatic.Terdapat juga button apabila melalui jalan yang licin yang mana button ini berperanan memberi peluang untuk amik selekoh dengan keadaan tidak licin.Mungkin sebab pegangan stering yang persis dan mantap.

panel ni kalau tak salah utk 2.0 sahaja.
Apa yang penting sekalai adalah mengenai harga bukan? kalau harga tak tahu cmna nak beli..Kalau nak tengok kereta ni, boleh pergi ke toyota berhampiran anda..Dikhabarkan, harga untuk 1.6E, RM105,990, 1.8E RM112990, 1.8G RM122,990 dan Rm131,990 untuk 2.0V.Haaa...tunggu ape lagi..P la tempah sebijik..hahaha...

p/s: gambar ehsan Paultan

4 comments:

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

wah.. toyota lebih mahal berbanding honda sbb dia ada ciri2 kelas tersendiri.. hi hi

::FAIZ FARISH:: said...

nice toyota

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka toyota dan honda..mazda pun..heheh..tapi toyota altis baru ni..nampak elegent..i like

Anonymous said...

Pengkritik bebas:

baru launch dah ada 800 booking..

THE new Toyota Corolla Altis offers more interior space and features that enhance fuel economy.

Compared with the previous edition, the new Altis is 10mm longer in overall length. Overall width is increased by 55mm for enhanced cabin spaciousness.

Also, the new Altis has a wider and lower profile with overall height reduced by 15mm.

"There is bigger interior volume with a flatter floor area. Also, more storage spaces have been fitted in the cabin," said Toyota Motor Corporation assistant chief engineer Yasuo Kamata during the media launch of the new Altis at the Kuala Lumpur Convention Centre last Thursday.
Most Popular Articles

* Woman castrated man with her nails
* Dirtiest place on the planet
* Crocodile's wife Linda blooms as mum-to-be
* Last-minute Labor Day/ Not to worry: Colorado festivals won't leave
* Pay accounts just a click away for jawans [Bangalore]

Most Recent Articles

* Public meeting on 'legal highs'
* Steel saviour's flight of hope
* Jailed for hamster's microwave death
* Court told suspect had taken cocktail of drugs
* Councillors approve plans for 280 homes

The engines in the new Altis remain the same, with the 3ZZ-FE (1.6-litre) and 1ZZ-FE (1.8-litre) in-line 16-valve DOHC with VVT-i models being kept.

However, the engines now have slightly less power output with the 3ZZFE model providing a maximum 80kW or 109ps @ 6,000rpm (compared with 81kW or 110ps @ 6,000rpm in the previous Altis).

The 1ZZ-FE engine in the new Altis provides 97kW or 132ps @ 6,000rpm (compared with 100kW or 136ps @ 6,000rpm in the previous Altis).

The slight change in the power output of the engines were due to complying with Euro-3 emission control regulations which required the installation of two catalytic converters.

"The car is now more environmentally friendly. Also, the new Altis has higher performance levels due to the changes we made to the transmission gear ratios. An ETCS-i (electronic throttle control system with intelligence) was also adopted," said Kamata.

He pointed out that the new Altis also has lower amounts of VOC (volatile organic compounds).

"VOC levels have been reduced by more than 80 per cent compared with the previous model," he said.

Also, an EPS (electric power steering) system helps to enhance fuel economy.

Kamata claimed that the new Altis can provide lower fuel consumption of between 15 and 20 per cent, compared with the previous edition.

The new Altis has a four-speed automatic transmission with Super ECT (electronic controlled transmission).

A gated type shift lever is used for both the 1.6 and 1.8-litre versions. The 1.8-litre version has a sequential manual over-ride function.

The 1.8G Altis comes with Optitron meters for the instrument panel, and also a eight-way powered driver's seat.

The new Altis comes with safety features like ABS (anti-lock braking system), EBD (electronic brake force distribution), BA (brake assist), dual front airbags, WIL (whiplash injury lessening) seats as well as seatbelts with pretensioner and force limiter.

VSC (vehicle stability control) with TRC (traction control system) is available only in the Altis 1.8G.

UMW Toyota Motor Sdn Bhd managing director Kuah Kock Heng said the company plans to sell 800 units of the new Altis each month.

Kuah added that the company had received more than 800 bookings for the new Altis this month. About 86 per cent of the bookings comprised the 1.8-litre Altis.

Also present at the function were UMW Toyota Motor Sdn Bhd executive director Aminar Rashid Salleh and Toyota Motor Asia Pacific vice-president Masanori Hirano.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...