Sunday, January 23, 2011

Gambar | Micro DSLR

Assalamualaikum w.b.t

DSLR sekarang ni ibarat cendawan yang tumbuh selepas hujan..Kalau pergi event mane2 pon sekrang ni, kalau tak jumpa DSLR sebiji dua rasanya macam pelik jugak la..Baru2 ni saya ada ke kenduri kawan saya di area keramat dekat degan Giant lama tu..Ya Allah, ramai benor yang bawa DSLR..Kalau  tak salah lebih kurang 20 biji lebih ade la..Rombongan kami dari UTM skudai pon dah 5 biji..Campur dengan orang2 lain lagi, memang ramai la..Saya sendir confius sape yang sebenarnya main fotographer..huhu...

Tapi hari ni, tadi saya terbaca mengenai satu DSLR micro..Bukan Micro SD ye..Ni micro DSLR..Boleh bayang tak? Sebesar2 DSLR tu, kini nak dijadikan micro? Fuhh..Bior benar ni der..hehehe

JTT peruncit Jepun telah membuktikan dirinya untuk menjadi peminat kamera kecil, tapi benar-benar kalah sendiri dengan tawaran terbaru Chobi Cam One.

Apa yang difahamkan, kamera ni boleh dibawa kemana2 sahaja dan mudah untuk dimasukkan dalam poket anda..Ia juga di datangkan dengan l3nse yang boleh ditukar ganti..Tapi lense ni di attachedkan dengan menggunakan magnet..Giler gempak kan? hehehe..

Dari segi kualiti, mungkin tidak sama dengan DSLR yang besor2 tu..Tapi apa yag dikatakan oleh syarikat Jepun tu, walaupun kurang kualiti gambar dan video, tapi anda boleh snap berbagai2 gambar dan video dan boleh disimpan di dalam micro sd card..

Harga pasaran adalah USD 118 dan lense dia dianggarkan lebih kurang USD 30 to USD60.

PAsaran dekat Malaysia saya tak pasti la sama ada dah masuk Malaysia ke belum..Kalau dah masuk tu, mungkin lepas ni orang dah tak layan Nikon..Tiba2 Nikon pulak naik nama..hehehe

p/s: gunakan DSLR anda sebaik mungkin..Jadilah fotographer Muslim yang sejati..

13 comments:

iwan_dextrous said...

wah..cool gadget...hihihiih

Anonymous said...

i got one bro...
really "cool"...huhu

iamfareezyusoff said...

pehh! mantop lah. senang nak ambik gambar candid lah camni. skodeng pun boleyh! hehe

iamfareezyusoff said...
This comment has been removed by the author.
fiq said...

camne dia nk transfer gmbr?

mye said...

wow gadget yg mnarik..
tp xmmpu r..
huhu

maCy said...

cool

Fina Fento said...

comel!

shera haifa said...

lg kcik lgi mahal..
aduss nak miliki DSLR smpai hari nie xdpt2 lgi..
moga ada rzki nti

d_LA said...

perghhhh cool la !tingin sgt2 nak pakai dslr ni..huhu

aqim said...

hot gadget..best lah cmtu,,senang..

suffer8zine said...

mak ai kecik

Terkini : Buaya Tertelan Telefon Bimbit

afif azra said...

kalau ilang camner,,tak jumpa coz kecik...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...