Sunday, July 31, 2011

Tawaran Biasiswa Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) Bagi Mengikuti Pengajian Peringkat Diploma dan Ijazah Sarjana Muda di Institut Pengajian tinggi Awam (IPTA) Dan Institut Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) Dalam Negara Bagi Sesi 2011/2012

1- Permohonan adalah dipelawa daripada pelajar yang telah mendapat surat tawaran untuk melanjutkan pengajian peringkat diploma atau ijazah sarjana muda mulai sesi 2011/2012 di Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Institu Pengajian Tinggi Swasta (IPTS) ( Universiti Teknologi Petronas, Universiti Tenaga Nasional dan Universiti Multimedia Sahaja) untuk mendapatkan biasiswa tajaan Jabatan Perkhidmatan Awam ( JPA)

2- Permohonan boleh dibuat melalui aplikasi atas talian ( online application) secara percuma melalui http://esilav2.jpa.gov.my mulai 1 Ogos 2011 ( Isnin)
 
3- Tarikh tutup permohonan adalah pada 7 Ogos  2011 ( Ahad)

4- Maklumat lanjut mengenai syarat-syarat permohonan, bidang tajaan dan cara memohon boleh diperolehi dengan melayari portal http://esilav2.jpa.gov.my mulai tarikh iklan ini disiarkan.

5- Pertanyaan mengenai program tajaan boleh dibuat dengan menghubungi talian 0388853049 pada setiap hari bekerja mulai jam 8:00 pagi hingga 5:00 petang atau melalui email di alamat pidn2011@jpa.gov.my







Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : KELANTAN

Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : KELANTAN

Nasrom (M) Sdn. Bhd.
Lot 719, Chicha, Jalan Pasir Putih, 16150, Kota Bharu, Kelantan
En. Abd Halim Hj Mat Hassan
En. Azizi B Abd Halim (SM)
Tel :
09-7642 300
Fax :
09-7642 300
Email :
nasrom@tm.net.my


Perodua Service Centre (Kota Bharu)
Lot 2309 Batu 4 Jalan Kuala Krai, 15050, Kota Bharu, Kelantan
En. Ayob Bin Ahmad
Tel :
09-741 8201 / 8202
Fax :
09-741 8230
Email :
AYOB@perodua.com.my
SVC_KB@perodua.com.my


PK Otomobil Sdn. Bhd.
No. 5492, Jalan Dusun Muda, 15200, Kota Bharu, Kelantan
Tn Hj. Mohd. Afandi b. Hj. Yusof
Pn. Safiah bt Mohd Afandi
Tel :
09-748 1434 / 744 7020
Fax :
09-744 0271
Email :
pkoto@pd.jaring.my


Yamud Automobile Sdn. Bhd.
Lot 101, Jalan Dusun Muda, 15200, Kota Bharu, Kelantan
Tuan Hj Ahmad Jazlan(MD)
Shahila Yaakub
Tel :
09-744 8288
Fax :
09-744 8288
Email :
yamud@tm.net.my / shyd@tm.net.my


Nadi Angkatan Jaya Sdn. Bhd.
Lot 3456 & 3466, Simpang 4 Kweng Hitam, 18500, Machang, Kelantan
En. Sha`arami Zakaria (SM)
En. Sapani Zakaria (MD)
Tel :
09-975 0975 / 0979
Fax :
09-975 0976
Email :
najsb@tm.net.my


Mofiz Auto Serplus Sdn. Bhd.
Lot 691, Kampung Jias, Jalan Pasir Pekan, 17000, Pasir Mas, Kelantan
Tuan Hj Mohd Fauzi B Ibrahim
Tel :
09-790 1894 / 791 4971
Fax :
09-790 1894
Email :
mofiz01@tm.net.my

Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : KEDAH

Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : KEDAH

Edaran Sungai Korok Sdn. Bhd.
No. 64 A, Lebuhraya Sultan Abd Halim, 05400, Alor Setar, Kedah
Miss Teh Hui Ming (MD)
Mr. Lee Hock An (SM)
Tel :
04-772 2726 / 8113
Fax :
04-771 8373
Email :
esksb@tm.net.my

MBM Distributors Sdn. Bhd.
No. 97-R, Mergong Ind. Estate, Seb. Jalan Putra, 05150, Alor Setar, Kedah
En. Shaharudin B. Shuib (MD)
Northoharah Bte. Mohd Noor
Tel :
04-733 0166 / 730 8482
Fax :
04-731 3046
Email :
mbmdist@tm.net.my

Perodua Service Centre (Alor Setar)
No. 56, Persiaran Timur, Kawasan Per. Mergong Barrage, Fasa 2B, Jalan Tunku Abdul Rahman, 05150, Alor Setar, Kedah
En. Ku Shafrizal Bin Ku Hamid
Tel :
04-731 7036 / 7135
Fax :
04-731 7052
Email :
SHAFRIZAL@perodua.com.my
SVC_ALORSETAR@perodua.com.my


Mashur Bistari Sdn Bhd
Lot 876, Jalan Hospital Jitra, 06000, Jitra, Kedah
En. Abdul Hadi B Othman (MD)
En Mohd Fitri B Abdul Ghani (SM)
Tel :
04-917 9616
Fax :
04-917 8816
Email :
hadi_oth@yahoo.com

Perodua Service Centre (Kulim)
No 859, 860, 861 & 862 Taman Kempas Indah 3, 09000, Kulim, Kedah
En. Shahril Hashim
Tel :
04-490 0080 / 0081 / 0082
Fax :
04-495 1088
Email :
SHAHRILH@perodua.com.my

Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : JOHOR

Perodua Service Centre | Pusat Servis Perodua : JOHOR

DMM Sales Sdn. Bhd.
No. 1 & 3, Jalan Damai Utama, Taman Industri Damai Plus, 83000, Batu Pahat, Johor
En. Suhairi Shukor
Cik Mas (Admin)
Tel :
07-434 6353 / 7954
Fax :
07-434 8129
Email :
dmsbbpsv@streamyx.com


Menaik Maju Parts & Services Sdn. Bhd.
No. 13, Jalan Chengal, Taman Batu Pahat, 83000, Batu Pahat, Johor
Mr. Er Chin Chou (M)
Mr. Lee Chee Teong (D)
Tel :
07-433 3961
Fax :
07-434 6961 / 431 4889
Email :
mmparts@pd.jaring.my


Perodua Service Centre (Batu Pahat)
Lot 1068, Jalan Zabedah, 83000, Batu Pahat, Johor
En. Mansor Bin Idris
Tel :
07-435 1166 / 431 6557
Fax :
07-434 3559
Email :
MANSOR@perodua.com.my
SVC_BTPAHAT@perodua.com.my


Autopath Sdn. Bhd.
Lot C, PTD 147001, Jalan Permas 9, Bandar Baru Permas Jaya, 81750, Johor Bahru, Johor
Mr. Teo Kok Eng
Tel :
07-387 5419
Fax :
07-387 5407
Email :
autopath@myjaring.net


DMM Sales Sdn. Bhd. (Johor Bahru)
No. 32, Jalan Susur 5 Larkin, 80200, Johor Bahru, Johor
En. Md Mutakin B Mohd Khalid
Tel :
07-221 1401 / 224 1663
Fax :
07-222 5711
Email :
dmsbjb@myjaring.net


Hung Tian Motor Sdn. Bhd.
No. 2, Jalan Ros Merah 1/4, Taman Johor Jaya, 81000, Johor Bahru, Johor
Mr. Lim Aik Kiat
Tel :
07-353 3777
Fax :
07-353 3337
Email :
hungtian88@pd.jaring.my


Perodua Service Centre (Johor Bahru 1)
No. 75, Jalan Tampoi, 81200, Johor Bahru, Johor
En. Romeno Bin Kosmin
Tel :
07-235 0920 / 0923
Fax :
07-237 1912
Email :
ROMENO@perodua.com.my
SVC_JB1@perodua.com.my


Perodua Service Centre (Johor Bahru 2)
Lot 64280 (PTD 1111435), Taman Perindustrian Plentong, 81750, Johor Bahru, Johor
En. Mohd Taufik Bin Misran
Tel :
07-353 0808 / 355 5060
Fax :
07-354 6660
Email :
MOHDTAUFIK@perodua.com.my
SVC_JB2@perodua.com.my


Superservis Quickstop Station, Desa Cemerlang
Lot PTD 177201, Taman Desa Cemerlang, Mukim Plentong, 81750, Johor Bahru, Johor
En. Noor Effendee Shafie
Tel :
07-861 1523
Fax :
07-861 1543
Email :
EFFENDEE@perodua.com.my


Koh Brothers Auto Sdn. Bhd.
No. 82, Jalan Besar, 86000, Kluang, Johor
Mr. Henry Koh Peng Huat
Tel :
07-773 9090
Fax :
07-772 9090
Email :
kohbsvx@streamyx.com


Perodua Service Centre (Kluang)
Lot 51 Jalan Hj Manan, 86000, Kluang, Johor
En. Mohd Norizy B. Mokhtar
Tel :
07-773 0533 / 633 / 833
Fax :
07-772 8778
Email :
NORIZY@perodua.com.my
SVC_KLUANG@perodua.com.my


Edaran Automobil Kasawari Sdn. Bhd.
No. 10 & 12, Jalan Kemajuan 3, Kawasan Perindustrian Kota Tinggi, 81900, Kota Tinggi, Johor
En. Rahmat Merdeka
Tel :
07-883 312 / 235 5821
Fax :
07-883 2316
Email :
eosk@tm.net.my


Kulai Speed Auto Services Sdn. Bhd.
Lot 7318 Jalan Air Hitam Batu 21, 81000, Kulai, Johor
Mr. Chau Tiau Poh
Tel :
07-663 3777 / 633 6777 / 9777
Fax :
07-663 2777


Perodua Service Centre (Johor Bahru 4)
Asiatic Indahpura Car City, Unit No 1170, 1171, 1172, 1173 & 1174, Jalan Kasturi 36/42 , 81000, Kulai, Johor
En. Shapi`ei bin Sahir
Tel :
07-662 6128 / 4473 / 4489
Fax :
07-662 4522
Email :
SHAPIEI@perodua.com.my


Fumigawa Auto Service Sdn. Bhd.
No. 41-43, Jalan Wawasan 1, Taman Wawasan, 86800, Mersing, Johor
Mr. James
Tel :
07-799 5599
Fax :
07-799 3388
Email :
fumigawa_auto@yahoo.com


Perodua Service Centre (Muar)
No. E-49, Batu 2 Jalan Bakri, 84000, Muar, Johor
En. Mansor Bin Idris
Tel :
06-953 7499 / 9581 / 9577
Fax :
06-953 7400
Email :
MANSOR@perodua.com.my
SVC_MUAR@perodua.com.my


D.D. Gemilang Sdn. Bhd.
No. 15 & 15A, Jalan Cendana 1, Cendana Business Center, Taman Cendana, 81700, Pasir Gudang, Johor
En. Mohd Asri Arshad
Tel :
07-254 3797
Fax :
07-254 3798
Email :
ddgsb04@yahoo.com


Sijori Auto Services Sdn. Bhd.
Lot PTD 7752, Batu 35 ½, 82000, Pontian, Johor
Mr. Phua Chin Wong
Tel :
07-686 2958 / 683 7287
Fax :
07-686 2327
Email :
sijori@tm.net.my


Harapan Terang Motors Sdn. Bhd.
No. 148A, Batu 1 Jalan Buloh Kasap, P O Box 84, 85007, Segamat, Johor
En. Ishak Syed Mohd
Tel :
07-932 1200
Fax :
07-931 1430
Email :
harap88@tm.net.my


Avanstar Resources Sdn. Bhd.
No. 53, 55 & 57 Jalan Impian Emas 2, Taman Impian Emas, 81300, Skudai, Johor
En. Zainudin
Tel :
07-558 5911
Fax :
07-558 8722
Email :
avanpdua@tm.net.my


Hoon Tian Motor Sdn. Bhd.
No. 22, 24, 26 Jalan Ronggeng 3,Taman Skudai Baru, 81300, Skudai, Johor
Mr. Low Kim Heng
Mrs Shirley
Tel :
07-554 3488
Fax :
07-554 2488
Email :
jhlow@tm.net.my


Oscar Station Sdn. Bhd.
No. 1, Jalan Perdagangan 1, Taman Universiti, Industrial Park, 81300, Skudai, Johor
Mr. Chye Wong Boon (MD)
En. Zainudin Bohari (SM)
Tel :
07-521 2786 / 2652
Fax :
07-521 2837
Email :
chyew@pd.jaring.my
cwb@streamyx.com.my


Perodua Service Centre (Johor Bahru 3)
No. 22 & 24, Jalan Wira 6, Taman Tan Sri Yaakob, 81300, Skudai, Johor
En. Irwan Bin Jemakun
Tel :
07-511 6888
Fax :
07-511 6868
Email :
IRWAN@perodua.com.my
SVC_JB3@perodua.com.my

Thursday, July 28, 2011

Keputusan Penuh Kelayakan Piala Dunia 2014 Malaysia Vs Singapura Pusingan Kedua 28 July 2011

Salam semua warga Malaysia..

Kalah menang adalah adat permainan..Tapi utk malam ni, kemenangan mesti menjadi milik Malaysia..Berikut adalah keputusan terkini Keputusan Penuh Kelayakan Piala Dunia 2014 Malaysia Vs Singapura 28 July 2011.

Malaysia 1 VS Singapura1


Agregat Malaysia 4 Vs Singapura 6

FULL TIME!

Pesanan Buat Penyokong Malaysia Yang Akan ke Stadium Bukit Jalil Esok

Di sebalik keghariahan anda semua untuk ke stadium bukit jalil esok, untuk menyaksikan perlawanan antara Malaysia Vs Singapura, dekat sini saya ada beberapa nasihat untuk dikongsikan kepada anda semua..Pertamanya selamat menonton dan memberi sepenuh sokongan buat pemain negara kita..

Kalau orang yang dah pernah pergi stadium bukit jalil, mungkin tips ni anda dah tahu...Tapi kepada yang ini adalah kali pertama anda ke sana, mungkin anda perlu beringat beberapa perkara memandangkan esok sure 90000 orang akan tertumpu di stadium..Memang suasana akan menjadi teramat padat terutama ketika keluar dari stadium disebabkan keluar dengan serentak.

Buat yang berhajat nak naik kereta esok, saya mencadangkan supaya dilarang arking di tepi lebuhraya KESAS walaupun memang banyak kereta yang parking kat situ..Saya pesan ni sebab tak nak kes yang ni berlaku lagi..Kalau korang salah park, sure kena saman...Tapi ini semua bergantung pada nasib, kalau masa tu polis dah tak larat nak saman, mesti anda terlepas..

Sebelum mood anda dari happy2 tu bertukar sedih, cari parking yang betul sebelum saman melekat pada cermin kereta anda..

Kalau nak naik LRT pulak, saya mencadangkan untuk beli tiket pergi dan balik terus..Kalau sanggup untuk beratur, xpe la..Ini sekadar beberapa pesanan dari saya..Better beli tiket pergi balik tau..

Buat ibu bapa yang mempunyai anak kecil, anda dinasihatkan supaya tidak membawa anak kecil..Bukan ape, kesian saya tengok anak2 kecik yang menagis setiap kali gol dan keadaan yang tak selesa untuk bayi anda..Tempat seorang bayi bukan dekat stadium lagi sebab dia masih kecil dan memang tak sesuai untuk bawa anak2 kecil..Kalau nak bawa jugak, ikutlah..

Sebelum tu, air botol tidak dibenarkan untuk dibawa masuk dalam kawasan stadium..Kalau diorang nampak, memang akan dirampas serta merta masa nak masuk pintu..Tapi yang pelinya, korang jgn terkejut air botol akan ada dijual nanti..Tu memang pelik kan? Dia tak bagi bawa masuk, tapi ada orang jual..hehehe..Air mineral cup pada masa tu adalah RM2.

Pesanan yang terakhir adalah buat para kaum-kaum hawa..Memandangkan majoriti yang menonton bola adalah kaum adam, anda merupakan golongan minoriti..Hati-hati ketika bersesak-sesak keluar dari stadium sebab paham2 je la..Orang memang bersesak2..Takut ada yang cuba mengambil kesempatan..Rambut sama hitam, tapi hati orang lain2...Kalau takut, keluar 10 minit lepas wisel tamat ditiup..

Kalau tak nak ada orang lagi, keluar lewat sedikit..Tak pon awal 10 minit dari tamat masa..Terpulang la buat anda semua..

Last skali, selamat menonton yew..

MALAYSIA BOLEH!!!

Wednesday, July 27, 2011

SEO | Site Link

Sitelink sebenarnya merupakan salah satu impian saya dan juga bloggers lain untuk dapatkannya..Bagaimana nak dapatkannya, itu mungkin korang boleh terus search dekat google..Kalau korang perasan, tak semua bloggers yang korang rasa famous tu ada site link..

Nak tau ade ke tak site link, mudah aje..Pergi dekat google, dan searh nama blog korang..Kalau dia keluar macam biasa je , makanya xde la..Tapi kalau dia keluar macam banyak2 tu, maka ada lah site link tu..Sebenarnya agak lama dah saya dapat site link ni, tapi hari ni baru ada masa nak tulis pasal site link ni..

Tapi apa bestnya sitelink ni? Ha..KOrang akan dapat rasakan bila korang dah dapat site link ni..Mungkin sekrang belum rasa lagi kan..T bila dah ada, mungkin korang boleh ceritakan pada org yang tak de lagi site link...There have No word can describe the feel when you get site link..Wakaka..

That's all for today...


Monday, July 25, 2011

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Tahun 1432H / 2011M

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah, tidak lama lagi kita akan menyambut satu bulan yang tidak ada pada bulan2 lain iaitu bulan Ramadhan yang mana banyak sangat ganjaran yang telah diceritakan di dalam al-Quran tentang kehebatan bulan ini.

Oleh itu, sama2 la kita cuba mencari semaksimum mungkin pahala daripada bulan ni dan anggaplah bahawa ini adalah Ramdhan yang terakhir buat kita..

Disini saya bagi link utk anda download JADUAL WAKTU IMSAK DAN BERBUKA PUASA TAHUN 1432H / 2011M. Semoga berguna untuk anda di kawsan yang sewaktu dengannya.

1. Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya
2. Negeri Melaka
3. Negeri Johor
  • Zon 1 – Pulau Aur dan Pulau Pemanggil
  • Zon 2 – Daerah Johor Bahru, Mersing, Kota Tinggi dan pulau berdekatan
  • Zon 3 – Daerah Pontian dan Kluang
  • Zon 4 – Batu Pahat, Segamat, Muar dan Gemas
   
4. Negeri Perak
  • Zon 1 – Tapah, Slim River dan Tanjung Malim
  • Zon 2 – Ipoh, Batu Gajah, Kampar, Sungai Siput dan Kuala Kangsar
  • Zon 3 – Pengkalan Hulu, Grik dan Lenggong
  • Zon 4 – Temenggong dan Belum
  • Zon 5 – Teluk Intan, Bagan Datoh, Kg Gajah, Sri Iskandar, Beruas, Parit, Lumut, Sitiawan dan Pulau Pangkor
  • Zon 6 – Selama, Taiping, Bagan Serai dan Parit Buntar
  • Zon 7 – Bukit Larut
      
5. Negeri Sawarak
  • Zon 1 – Limbang, Sundar, Trusan dan Lawas
  • Zon 2 – Niah, Bekenu, Miri, Sibuti dan Marudi
  • Zon 3 – Tatau, Suai, Belaga, Pandan, Sebauh dan Bintulu
  • Zon 4 – Igan, Oya, Balingian, Mukah, Dalat, Sibu, Kanowit, Kapit dan Song
  • Zon 5 – Matu, Daro, Sarikei, Julau, Bintangor dan Rejang
  • Zon 6 – Kabong, Lingga, Sri Aman, Engkelili, Lubok Antu, Betong, Spaoh, Pusa, Saratok, Roban dan Debak
  • Zon 7 – Samarahan, Simunjan, Serian, Sebuyau dan Meludam
  • Zon 8 – Kuching, Lundu, Bau dan Sematan
       
6. Negeri Sabah
  • Zon 1 – Bahagian Sandakan (Timur), Tomanggong, Sukau, Bandar, Sandakan, Samawang, Kota Kinabatangan dan Bukit Garam
  • Zon 2 – Bahagian Sandakan (Barat) Terusan, Beluran, Kuamut, Jambongan, Paitan, Telupid, Tongod dan Pinangah
  • Zon 3 – Bahagian Tawau (Timur) Tambisan, Sahabat, Tungku, Semporna, Silabukan, Lahad Datu dan Kuna
  • Zon 4 – Bahagian Tawau (Barat) Balung, Bandar Tawau, Pulau Sebatik, Merotai dan Kalabakan
  • Zon 5 – (Bahagian Kudat) Pulau Bangi, Pitas, Kota Marudu, Matunggong dan Kudat
  • Zon 6 – Gunung Kinabalu (Ketinggian 4,101 m)
  • Zon 7 – (Bahagian Pantai Barat) Ranau, Kota Belud, Tuaran, Penampang, Kota Kinabalu, Patutan dan Papar
  • Zon 8 – Bahagian Pedalaman (atas) Pensiangan, Nabawan, Sook, Sepulut, Tambunan dan Keningau
  • Zon 9 – Bahagian Pedalaman (bawah) Tenom, Long Pa Sia, Membakut, Beaufort, Kuala Penyu, Weston, Menumbok dan Sipitang
        
7. Negeri Terengganu
  • Zon 1 – Kuala Terengganu dan Marang
  • Zon 2 – Besut dan Setiu
  • Zon 3 – Hulu Terengganu
  • Zon 4 – Dungun dan Kemaman
   
8. Negeri Kelantan
  • Zon 1 – Jajahan Kota Bharu, Bachok, Pasir Puteh, Tumpat, Pasir Mas, Tanah Merah, Machang, Kuala Krai dan Daerah Ciku (Jajahan Gua Musang)
  • Zon 2 – Jajahan Jeli dan Gua Musang termasuk Daerah Galas dan Bertam
 
9. Negeri Selangor
  • Daerah Gombak, Petaling/Shah Alam, Hulu Selangor, Hulu Langat dan Sepang
  • Daerah Klang, Kuala Langat, Kuala Selangor dan Sabak Bernam
10. Negeri Pahang
  • Zon 1 – Pulau Tioman
  • Zon 2 – Kuantan, Pekan, Rompin dan Muadzam Shah
  • Zon 3 – Temerloh, Chenor, Maran, Jerantut dan Bera
  • Zon 4 – Raub, Bentong dan Lipis
  • Zon 5 – Genting Sempah, Janda Baik dan Bukit Tinggi
  • Zon 6 – Cameron Highland, Bukit Fraser dan Genting Highland
     
11. Negeri Sembilan
  • Zon 1 – Jempol dan Tampin
  • Zon 2 – Seremban, Rembau, Port Dickson, Kuala Pilah dan Jelebu
 
12. Negeri Kedah
  • Zon 1 – Daerah Kota Setar, Kubang Pasu dan Pokok Sena
  • Zon 2 – Daerah Pendang, Kuala Muda dan Yan
  • Zon 3 – Daerah Padang Terap, Sik dan Baling
  • Zon 4 – Daerah Kulim dan Bandar Baharu
  • Zon 5 – Daerah Langkawi
  • Zon 6 – Puncak Gunung Jerai
     
13. Negeri Perlis

14. Negeri Pulau Pinang

15. Wilayah Persekutuan Labuan
Sumber sepenuhnya dari www.matjoe.com dan wowberita.com
Sila klik untuk besarkan gambar.
 
Wasalam.

DOWNLOAD HERE


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...